Ion Ceban, la Biserica Sfântului Mormânt

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a mers la Biserica Sfântului Mormânt, cel mai vizitat loc din Israel și cel mai important loc de pelerinaj pentru toți creștinii....

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a mers la Biserica Sfântului Mormânt, cel mai vizitat loc din Israel și cel mai important loc de pelerinaj pentru toți creștinii. Edilul s-a întâlnit și cu Preafericitul Patriarh al Ierusalimului, Teofil al III-lea.

“În prima săptămână a Postului Mare, fiind în Israel în deplasare de serviciu, am vizitat Biserica Sfântului Mormânt, denumită și Biserica Sfintei Învieri, din Ierusalim. Cu deosebită plăcere am discutat cu Patriarhul Sfintei Cetăți a Ierusalimului, Teofil al III-lea al Ierusalimului. Ne-am rugat pentru pace”, a scris primarul Ion Ceban.

Biserica Sfântului Mormânt a fost ridicată la începutul secolului al IV-lea în locul unde a fost răstignit și înmormântat Mântuitorul Iisus Hristos. În fiecare an, în sâmbăta dinaintea Paștelui, în Biserica Învierii din Ierusalim are loc minunea pogorârii Sfintei Lumini, slujbă la care participă sute și mii de credincioși și ierarhi ai bisericilor ortodoxe.

In this article