Ministrul Economiei: Vom taxa fiecare întârziere în construcția drumurilor

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu antreprenorii responsabili de construcția și reabilitarea drumurilor naționale, finanțate din surse externe, pentru a discuta cu aceștia stadiul...

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu antreprenorii responsabili de construcția și reabilitarea drumurilor naționale, finanțate din surse externe, pentru a discuta cu aceștia stadiul lucrărilor executate, precum și situația contractelor la zi, transmite Breaking News.

„Conform planurilor prezentate de către contractori se așteaptă finalizarea tronsoanelor de drum cu o lungime totală de 175 km și o valoare de aproximativ 135 mln euro. Mai mult, în anul 2018, precum și la începutul anului curent au fost semnate contracte pentru reabilitarea drumurilor pe direcția Chișinău-Giurgiulești, porțiunea de drum M3 Porumbrei – Cimișlia, care este o construcție nouă de 19 km, lucrările sunt efectuate de compania ONUR, Turcia. Cu aceeași companie a fost semnat și contractul pe drumul – M3 ocolirea Comrat, de 18 km. Un alt tronson important care va fi reabilitat este – M3 Chișinău – Giurgiulești, cu o lungime de 85,59 km. Pentru aceste contracte termenul de execuție a lucrărilor este de 36 luni”, a menționat Anatol Usatîi.

În perioada 2017-2018 au fost reziliate un total de 7 contracte. Rezilierile au venit fie ca urmare a actelor de corupție ale unui reprezentant al conducerii ministerului, fie ca urmare a selectării defectuoase a antreprenorului. Rețeaua de drumuri publice din Republica Moldova include peste 9300 km, iar drumurile locale de interes comunal ating cifra de 30 mii km.

In this article


Join the Conversation