Ministrul de interne din România a îndemnat diaspora să nu revină acasă

Ministrul de Interne din România, Marcel Vela, a susţinut o conferinţă de presă, în care a prezentat măsurile ce vor fi luate după decretarea stării de urgenţă. Printre...

Ministrul de Interne din România, Marcel Vela, a susţinut o conferinţă de presă, în care a prezentat măsurile ce vor fi luate după decretarea stării de urgenţă.

Printre acestea, se numără închiderea restaurantelor, cluburilor sau localurilor în care se vinde mâncare sau băuturi alcoolice, suspendarea zborurilor către şi dinspre Spania, precum şi precizarea conform căreia oraşele nu închid.

La final, ministrul de Interne a avut un mesaj şi pentru românii din Diaspora aflaţi în zonele roşii.

”Dragi prieteni, fac acum, în această seară, un apel către fraţii din Diaspora: nu este bine pentru compatrioţii din ţară să reveniţi acum acasă. Trebuie să vă aduc la cunoştinţă că veţi intra direct în carantină sau în izolare la domiciliu. Iar cei care fac declaraţii false, din păcate, vor avea dosar penal. Fac un apel la înţelepciune şi la maturitate”.

Amintim că anterior liderul PAS, Maia Sandu, a îndemnat moldovenii din Italia sa revină acasă, fapt pentru care a fost taxată dur de liderii de opinie.

In this article