Covid-19 în Moldova: A fost înregistrat primul deces. Victima, o femeie de 61 de ani, care suferea de boli cronice

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat despre primul deces în Moldova din cauza coronaviruslui. Pacienta de 61 de ani a decedat în această...

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat despre primul deces în Moldova din cauza coronaviruslui. Pacienta de 61 de ani a decedat în această noapte la Spitalul Clinic Republican (SCR). Femeia suferea de mai multe boli cronice, printre care și diabetul zaharat.

”Au fost patru zile și patru nopți de luptă pentru viața acestei paciente. Ea a fost la respirație dirijată două zile, printre care o zi și jumătate – a fost intubată”, a declarat directorul SCR.

Bolnava a revenit din Italia și s-a aflat timp de o săptămână în satul său natal. Medciul a făcut apel din nou către populație să respecte regimul de autoizolare.

Ministrul a îndemnat repetat populația la responsabilitate și la abținerea de la deplasările inutile.

„Această pierdere de viață umană trebuie să ne solidarizeze și determină și mai mult sistemul medical să lupte pentru fiecare viață”, a declarta Dumbrăveanu.

Noul coronavirus s-a răspândit din China în 159 de țări și teritorii. În întreaga lume au fost confirmate peste 198.600 de cazuri. Aproape 8.000 de oameni au murit, în timp ce peste 82.770 s-au vindecat. În Italia au fost înregistrate peste 2,5 mii de decese, iar în țara vecină Ucraina – un deces.

In this article