Ministrul de Externe: Alianţa Internaţională de Comemorare a Holocaustului

Eforturile Guvernului în prezervarea monumentelor istorice evreieşti, comemorarea Holocaustului, cooperarea cu organizaţiile evreieşti americane şi cu Alianţa Internaţională de Comemorare a Holocaustului (IHRA), progresul înregistrat de ţara noastră...

Eforturile Guvernului în prezervarea monumentelor istorice evreieşti, comemorarea Holocaustului, cooperarea cu organizaţiile evreieşti americane şi cu Alianţa Internaţională de Comemorare a Holocaustului (IHRA), progresul înregistrat de ţara noastră în edificarea Muzeului de istorie a evreilor şi reabilitarea Cimitirului evreiesc din mun. Chişinău, au fost discutate în cadrul întrevederii Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Preşedintele Comisiei pentru conservarea Patrimoniului American peste Hotare, Paul Packer, transmite Breaking News.

Comisia pentru conservarea Patrimoniului American peste Hotare a fost instituită de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan în 1985 în scopul de a promova prezervarea şi restaurarea monumentelor asociate cu istoria Statelor Unite. Ultimii ani activitatea Comisiei o fost focusată pe obiectele aflate în Europei de Est, distruse în perioada Holocaustului. În prezent Comisia realizează o serie de proiecte pentru restaurarea cimitirelor evreieşti în Republica Belarus, Polonia şi Ucraina.

 

In this article


Join the Conversation