Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, consideră că instabilitatea politică din ţară împiedică activitatea Ministerului

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă., transmite BreakingNews. “Instabilitatea politică devine o problemă gravă pentru creşterea economică, pentru dezvoltarea, modernizarea...

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă., transmite BreakingNews.

“Instabilitatea politică devine o problemă gravă pentru creşterea economică, pentru dezvoltarea, modernizarea ţării, pentru implementarea reformelor, pentru multe alte lucruri frumoase care ar trebui să se întâmple în statul nostru, dar nu se întâmplă, pentru că accentul politicului în Republica Moldova este orientat spre lupte politice, scandaluri etc. Sigur, că nu-mi place acest lucru, iar în activitatea guvernului, a ministerului această instabilitate este un impediment”, a menţionat Ţulea.

El a declarat că, în această situaţie, nu exclude că ar putea demisiona.

“Sigur că eu nu mă simt confortabil în funcţia de ministru, sunt foarte multe aspecte pe care am putea să le adresăm în cadrul ministerului, există multe planuri, multe idei bune cum să facem lucrurile să funcţioneze mai bine.

Dar sunt foarte multe aspecte asupra cărora noi am dori să ne concentrăm, dar este clar că în perioada unei instabilităţi politice, totuşi se mai pierde inclusiv din elan, dar şi posibilităţile reale devin mai mici. Personal, sunt gata să plec din funcţie în orice moment”, a declarat ministrul.

Potrivit lui, partenerii externi sunt nedumeriţi faţă de ceea ce se întâmplă în Moldova, ei nu ştiu cum să reacţioneze la situaţia politică.

“Multe dintre comunicările pe care am putea să le avem pe extern de asemenea sunt anulate. Partenerii noştri nu ştiu cum să trateze situaţia din Republica Moldova, adoptă o poziţie de aşteptare, să vadă cum vor derula aceste evenimente politice”, susţine ministrul.

In this article