Ministrul afacerilor externe și integrării europene a primit o delegație a Parlamentului European

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a primit la MAEIE o delegație a Parlamentului European, compusă din membrii Comisiilor pentru Bugete (BUDG) și Comerț Internațional (INTA)...

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a primit la MAEIE o delegație a Parlamentului European, compusă din membrii Comisiilor pentru Bugete (BUDG) și Comerț Internațional (INTA) ale organului legislativ al Uniunii Europene, aflați în vizită în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor oficialul a relatat despre provocările ce țin de securitatea regională și internă, amenințările hibride cu care se confrunta țara noastră, eforturile direcționate spre creșterea cooperării cu UE în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună, precum și măsurile de redresare a situației în sectorul energetic.

„Am asigurat oficialii europeni că în calitatea noastră de viitor membru al UE vom continua să consolidăm reziliența, să devenim un partener și un furnizor regional de securitate.

De asemenea, am vorbit despre procesul realizării Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, despre mecanismul de coordonare a procesului de integrare europeană și reformele realizate în toate domeniile.

Dialogul și cooperarea cu Parlamentul European sunt extrem de importante pentru Republica Moldova, în special în contextul procesului de aderarea la UE și reformelor menite să asigure modernizarea țării noastre.

Europarlamentarii au vorbit despre importanța implementării unei reforme judiciare autentice, luptei cu corupția, crearea noilor oportunități pentru desfășurarea afacerilor și direcționarea investițiilor în sectorul agroalimentar și sectorul serviciilor, elemente esențiale pentru asigurarea unei dezvoltări economice durabile.” – a declarat oficialul moldovean după întrevedere.

In this article