Ministerul Sănătații a demarat o campanie națională “Păstrează sănătatea. Fă testul citologic!”

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în partenertiat cu UNFPA Moldova, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Organizația Mondială a Sănătății și  International Cervical Cancer Prevention Association lansează...

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în partenertiat cu UNFPA Moldova, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Organizația Mondială a Sănătății și  International Cervical Cancer Prevention Association lansează Campania națională “Păstrează sănătatea. Fă testul citologic!”, ce se va desfășura în perioada 28 ianuarie -31 martie 2020.

Evenimentul public de lansare a campaniei va avea loc marți, 28 ianuarie, ora 11.00, în incinta IMSP Asociaţia Medicală Teritorială Buiucani.

La eveniment vor participa ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Viorica Dumbrăveanu și partenerii de dezvoltare. Campania “Păstrează sănătatea. Fă testul citologic!” este lansată ca răspuns la rata joasă de informare a femeilor din țara noastră cu privire la necesitatea efectuării testului citologic (Pap-test) o dată la 3 ani, în perioada de vârstă 25-61 de ani. Acest test, împreună cu vaccinarea împotriva HPV în adolescență asigură protecție maximă împotriva cancerului de col uterin.

Ministerul Sănătății vă îndeamnă să vă alăturați campaniei și să transmiteți femeilor pe care le iubiți – mame, soții, surori, prietene, fiice – că un test citologic efectuat o dată la 3 ani le poate salva viața. Testul este gratuit, la cabinetul medicului de familie.

In this article


Join the Conversation