Ministerul Justiției: Elaborarea proiectului de Lege cu privire la reformarea CSJ

Ministerul Justiţiei anunţă iniţierea procesului de elaborare a proiectului Legii cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ), transmite Breaking News. Elaborarea proiectului de lege are drept...

Ministerul Justiţiei anunţă iniţierea procesului de elaborare a proiectului Legii cu privire la reformarea Curții Supreme de Justiție (CSJ), transmite Breaking News.

Elaborarea proiectului de lege are drept obiective îmbunătățirea calității actului de justiție, consolidarea independenței și responsabilității individuale ale judecătorilor, precum și asigurarea unei practici unitare de către CSJ.

În vederea realizării obiectivelor propuse sunt prevăzute mai multe etape de implementare a reformei care vizează regândirea rolului și a competențelor CSJ, reducerea numărului de judecători la CSJ, evaluarea actualilor judecători ai CSJ, examinarea dosarelor aflate pe rolul CSJ și transferul judecătorilor CSJ în alte instanțe ierarhic inferioare.

Proiectul actului normativ va avea la bază Conceptul privind reformarea Curții Supreme de Justiție din Republica Moldova.

În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului de lege menționat, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Propunerile urmează a fi transmise până la data de 01 august 2019, în format electronic, la adresa: [email protected].

 

In this article


Join the Conversation