Ministerul Educației a emis o circulară cu privire la coronavirus

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o circulară către toate instituțiile de învățământ prin care solicită întreprinderea mai multor măsuri în contextul declanșării codului galben de Coronavirus....

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o circulară către toate instituțiile de învățământ prin care solicită întreprinderea mai multor măsuri în contextul declanșării codului galben de Coronavirus.

Astfel, angajații instituțiilor de învățământ, dar și elevii cu simptome de gripă sau viroze sunt rugați să stea acasă. Totodată, Ministerul interzice organizarea deplasărilor elevilor, studenților și angajaților din instituțiile de învățământ în afara țării.

În același timp, dimineața a avut loc ședința Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul. În cadrul ședinței, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 ore, la intrare în țară, nu au fost depistate persoane cu simptome asociate coronavirusului. La punctele de trecere a frontierei, călătorii sunt verificați cu termometrele. De asemenea, la intrarea în țară oamenii completează fișele de anchetă epidemiologică, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a reiterat necesitatea informării și responsabilizării populației de a conlucra cu poliția de Frontieră, și de a declara datele personale și istoricul călătoriilor.

Președintele Igor Dodon a mers personal la Aeroportul din Chișinău și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” pentru a se documenta despre nivelul de pregătire a instituțiilor.

Șeful statului a atras atenția asupra majorării speculative a prețurilor la unele produse farmaceutice și a avertizat că vor fi luate măsuri dure în raport cu cei care au decis să facă business într-o asemenea situație. Președintele a decis convocarea ședinței Consiliului Suprem de Securitate pentru a discuta situația din domeniu.

În prezent, în Republica Moldova nu sunt confirmate cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

In this article