Ministerul Culturii va transmite în posesia municipalității clădirea de pe Veronica Micle 5

În urma unei serii de discuții și negocieri cu Administrația Publică Centrală, Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că Ministerul Culturii va transmite terenul și clădirea de pe str....

În urma unei serii de discuții și negocieri cu Administrația Publică Centrală, Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că Ministerul Culturii va transmite terenul și clădirea de pe str. Veronica Micle 5 în gestiunea sa, pentru crearea Centrului Cultural „Eugen Doga”.

Această mișcare vizează valorificarea și promovarea operei renumitului compozitor Eugen Doga, care a sărbătorit 85 de ani de la naștere în 2022. Primăria Capitalei are planuri ambițioase de a transforma acest spațiu într-un Centru de cultură și artă dedicat maestrului.

Proiectul a fost primit cu entuziasm și susținut financiar de autoritățile publice locale din România, în cadrul parteneriatelor strategice dezvoltate cu Primăria Municipiului Chișinău.

Clădirea în cauză este un monument de arhitectură de însemnătate națională, introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău. Construită în anii ’30 ai secolului al XX-lea, după proiectul arhitecului G. Cujbă și în stil neoromânesc, edificiul reprezintă o piesă valoroasă de patrimoniu.

Crearea Centrului Cultural „Eugen Doga” subliniază angajamentul autorităților locale în promovarea culturii și a artelor, oferind atât locuitorilor, cât și vizitatorilor, un spațiu vibrant pentru explorarea și aprecierea contribuțiilor semnificative ale compozitorului la patrimoniul cultural.

In this article