Mii de oameni au cerut Guvernului să plătească facturile populației pentru lunile de iarnă

Mii de oameni au răspuns apelului Mișcării Pentru Popor, de a manifesta în fața Parlamentului. Ei au cerut ca guvernarea să adopte urgent modificările la legislație, înregistrate astăzi...

Mii de oameni au răspuns apelului Mișcării Pentru Popor, de a manifesta în fața Parlamentului. Ei au cerut ca guvernarea să adopte urgent modificările la legislație, înregistrate astăzi de fracțiunea Partidului „ȘOR”. Acestea prevăd mecanismul de achitare a facturilor populației pentru lunile de iarnă. Pentru a zădărnici acțiunea pașnică, regimul Maiei Sandu a mobilizat tot efectivul poliției din raioane, care nu a permis deplasarea spre capitală a sute de autobuze și microbuze.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a declarat că guvernarea nu doar a încălcat în mod flagrant un drept universal al oamenilor – participarea la demonstrație.

„Regimul Maiei Sandu a trimis poliția să împiedice manifestația pașnică, să sechestreze aparatura pentru demonstrație. Poliția apără astăzi hoții și bandiții de la guvernare și a devenit inutilă pentru popor”, a spus Marina Tauber.

Și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că guvernarea a comis astăzi un abuz nemaiîntâlnit.

„Peste 90 la sută dintre cei care au pornit astăzi la proteste au fost opriți din drum, prin intimidări și presiuni din partea poliției. Este o rușine națională și un lucru nemaiîntâlnit. Poporul cere un singur lucru, ca guvernarea să plătească integral facturile pentru perioada rece a anului”, a subliniat Dinu Țurcanu.

Deputatul care a aderat astăzi la Mișcarea Pentru Popor, Alexandr Nesterovschi, a declarat că singura cale de a salva Moldova de sărăcie și distrugere este demisia regimului odios, condus de Maia Sandu.

„Maia Sandu a reușit să dezbine opoziția, însă toți cetățenii cu rațiune înțeleg că ea duce țara spre prăpastie. Ne închide gura, închide canalele TV, care nu sunt de acord cu politicile regimului, instaurează dictatura. Deși această guvernare a primit cele mai multe împrumuturi de peste hotare, nu a făcut nimic pentru popor. Devenim tot mai îndatorați și mai săraci. Această dictatură a guvernării face totul pentru a ne implica în război”, s specificat Nesterovschi.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a atenționat că, astăzi, practic, în toate țările europene au loc manifestații antiguvernamentale.

„Acolo, guvernarea ține cont de doleanțele poporului. Și noi am vrea să ca guvernarea de la Chișinău să țină cont de cerințele cetățenilor. Însă la noi regimul Maiei Sandu le-a mai aplicat o lovitură nevoiașilor. A adoptat o lege care nu mai permite vânzarea pâinii la prețul de un leu pentru nevoiași. Oare așa arată grija față de oameni? Noi vom lupta până la capăt, până la îndeplinirea cerințelor poporului”, a subliniat Reghina Apostolova.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat a amintit că 2023 este un an negru pentru oamenii în etate.

„Guvernarea i-a sărăcit pe oamenii în vârstă – le-a indexat pensiile cu mai puțin de două ori față de cât a fost inflația. În același timp, consilierul Maiei Sandu, Veaceslav Negruța, primește lunar 150 de mii de lei de la „Moldovagaz”, ca să asiste la creșterea tarifelor. Noi plătim tarife de șapte ori mai mari, iar el primește pentru asta milioane”, a specificat Pavel Verejanu.

Mulțimea a scandat „Jos dictatura!”, „Jos Maia Sandu!” și „Plătiți-ne facturile!”. Până acum, inițiativa Mișcării Pentru Popor privind de a-i cere Guvernului să plătească facturile populației pentru lunile de iarnă a fost semnată de aproximativ 800 de mii de cetățeni.

In this article