Mii de cetățeni i-au încurajat pe medici. Reacția unui ministru din Guvernul Sandu: „Nu cred că e suficient să bată lumea din palme”

Duminică, mii de moldoveni s-au organizat pe rețelele de socializare și la ora 18:00 au ieșit la balcon pentru a aplauda angajații din sistemul medical. Astfel oamenii le-au...

Duminică, mii de moldoveni s-au organizat pe rețelele de socializare și la ora 18:00 au ieșit la balcon pentru a aplauda angajații din sistemul medical. Astfel oamenii le-au mulțumit doctorilor pentru că își pun viața în pericol, luptând cu virusul ucigaș COVID-19. Gestul a fost preluat din alte state europene precum Italia și Spania, unde cetățenii ies la balcon și aplaudă de fiecare dată când pe stradă trece o ambulanță, transmite Breaking News.

Acțiunea nobilă a fost luată în râs de către ministrul Sănătății din Guvernul Maiei Sandu, Ala Nemerenco.

„Nu cred că e suficient să bată lumea din palme de pe la balcoane pentru a aprecia munca personalului medical”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

În mesajul său, fostul ministru al Sănătății mai spune că autoritățile ar trebuie să remunereze suplimentar medicii pentru munca depusă, astfel lăsând să se înțeleagă că doctorii au nevoie de bani, nu și de susținerea cetățenilor.

Precizăm că angajații instituțiilor medico-sanitare publice strategice care asigură tratarea cazurilor suspecte și confirmate de coronavirus vor beneficia de un supliment de 100% la salariu. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

In this article