Aproape 60 la sută din moldoveni consideră că autoritățile au întreprins măsuri adecvate în lupta cu virusul de tip nou

Aproape 60 la sută dintre moldoveni consideră că autoritățile au întreprins măsuri adecvate în legătură cu noul virus COVID-19. Sunt datele studiului sociologic, realizat de CBS-AXA, în cadrul...

Aproape 60 la sută dintre moldoveni consideră că autoritățile au întreprins măsuri adecvate în legătură cu noul virus COVID-19. Sunt datele studiului sociologic, realizat de CBS-AXA, în cadrul unei inițiative globale a Gallup Internatiol Association. Sondajul a fost realizat în perioada 11-13 martie, la acel moment autoritățile au decis să închidă instituțiile de învățământ, transmite Breaking News.

Potrivit sondajului, 56,9% dintre bărbați și 60,1 la sută din femei au spus că măsurile luate de autorități sunt adecvate.

Dacă să facem o analiză după criteriul rural/urban, atunci 52,4% dintre persoanele care locuiesc în orașe și 64,4% dintre cei de la sate au răspuns pozitiv.

La sondaj au participat 502 persoane cu vârsta de la 18 ani în sus din 13 regiuni geografice ale țării. Sondajul a fost realizat la telefon, iar marja de eroare este de 4,4 la sută.

Finanțarea a fost efectuată din sursele proprii ale CBS-Research.

In this article