Mihail Șaran ar fi postat un mesaj pe Instagram: De ce a decis să fugă după ședință

Fondatorul companiei de mobilă „Bismobil Kitchen” ar fi postat un mesaj pe Instagram. În presă a apărut o captură de ecran cu mesajul care la scurt timp ar...

Fondatorul companiei de mobilă „Bismobil Kitchen” ar fi postat un mesaj pe Instagram.

În presă a apărut o captură de ecran cu mesajul care la scurt timp ar fi fost șters.

Salutare oameni buni, stimați prieteni și cunoscuți. Știu că în ultima perioada sunteți șocați de ceea ce se petrece, dar vă asigur că este o mascaradă umilitoare pentru mine și familia mea, pentru prieteni și pentru cei care sunt cu mine permanent. Am ajuns să fiu fugar, fugar în țara mea proprie unde am depus suflet și m-am străduit să construiesc ceva frumos, ceva ce nu a mai fost în lumea bucătăriilor, cu oameni devotați, clienți fericiți și investitori satisfăcuți, însă totul sa distrus, sa distrus într-un mod foarte organizat, organizat de… niște oameni fără suflet, oameni care văd doar bani și nimic altceva.

Eu însă nu aș da familia mea Sfântă pentru nimic în lume, familia care mă susține permanent, mă încurajează mă inspiră pentru a face oamenii mai fericiți, nu aș schimba nici pentru un miliard de euro, nu mai zic de câteva milioane care mi se incriminează în acest dosar penal din ianuarie 2023.

Știu că într-o zi o să mă predau organelor de urmărire penală, sau singuri o să mă rețină, însă până atunci o să mă expun on-line, ceea ce nu mi sa permis în ultimele trei luni, voi povesti ceea ce nimeni nu a știut până acum, sper să nu-mi închidă pagina organele de urmărire penală, ei au toate accesele.

În primul rând voi explica de ce am fugit pe 7 aprilie: Am pierdut încrederea în justiție, am înțeles că nu sunt auzit, mă vor închide cu orice preț, am înțeles că nu are sens să aștept pronunțarea, deoarece o să fie pozitivă pentru procurori și negativă pentru mine, de aceea am și plecat acasă, însă lângă casă deja mă aștepta grupa operativă care dorea să mă aresteze cu o placere deosebită, aceiași grupă care mi-a făcut percheziții la domiciliu pe 03.04.2023. Fără niciun temei au intrat în casă sub pretext înșelător de a mă vizita, însă odată intrați în apartament au scos ordin de la procuratura PCCOCS de percheziții în Flagrant art. 125 (prostii). Au ridicat telefonul meu mobil și au plecat, spontan și fără multe explicații, asta și a fost motivul pentru care am fugit pe 7 aprilie, cine ar pleca la Penitenciarul 13 (benevol), mai ales că condițiile sunt inumane…”, a scris acesta.

Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fugit de justiție. S-a întâmplat după ședința de judecată la care magistrații au admis cererea procurorilor de a-i înlocui suspectului arestul la domiciliul cu arestul în Penitenciarul nr. 13.

Ca urmare a solicitării procurorului PCCOCS, Șaran urma să revină în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce anterior Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților și l-a plasat în arest la domiciliu.

Potrivit PCCOCS, acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emise de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul „Dendrariu”. Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brațara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, ca să nu fie recunoscut, și a evadat. La moment, acesta este căutat de Poliția Republicii Moldova pentru a fi reținut.

Demersul procurorilor urma a fi examinat joi, însă ședința a fost amânată la demersul părții apărării, motivând necesitatea audierii unor martori. Inițial, învinuitul a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia.

In this article