Migrație ilegală: Doi Ucraineni și doi Moldoveni retinuți în zona frontierei

Doi moldoveni au ajutat doi ucraineni să ajungă ilegal în R. Moldova, însă au fost prinși și trași la răspundere. Un incident recent a avut loc în zona...

Doi moldoveni au ajutat doi ucraineni să ajungă ilegal în R. Moldova, însă au fost prinși și trași la răspundere.

Un incident recent a avut loc în zona frontierei Copceac, în data de 3 octombrie, unde o patrulă mobilă de patrulare a descoperit doi cetățeni ucraineni care traversau ilegal frontiera. Autoritățile au demarat imediat măsuri operaționale în regiune, ceea ce a dus la reținerea a doi moldoveni de 35 și, respectiv, 36 de ani.

Primele cercetări sugerează că cei doi moldoveni sunt implicați într-un caz de migrație ilegală pentru cei doi ucraineni, inițial depistați de polițiștii de frontieră. Unul dintre cei doi moldoveni ar fi acționat ca ghid, iar celălalt ca organizator al migrației ilegale. Ei mențineau contact cu străinii prin diverse canale de comunicare, îndrumându-i asupra modului în care să traverseze ilegal frontiera și să se deplaseze pe teritoriul Republicii Moldova, oferindu-și mijlocul personal de transport pentru transportul acestora.

Se pare că cei doi ucraineni au plătit în avans suma de 2.000 de dolari și urmau să plătească încă 4.000 de dolari odată ajunși în Republica Moldova. Telefoanele mobile ale bănuiților, mijlocul de transport și alte obiecte relevante pentru investigație au fost confiscate. Ancheta cu privire la acest caz de migrație ilegală este în curs de desfășurare.

In this article