Mesajul Președintelui Igor Dodon cu prilejul Zilei pentru comemorarea tragediei de la Cernobîl

S-au scurs 34 de ani de la tragicul eveniment de la Cernobîl, care a intrat în istorie ca cel mai mare accident nuclear și care a curmat mii...

S-au scurs 34 de ani de la tragicul eveniment de la Cernobîl, care a intrat în istorie ca cel mai mare accident nuclear și care a curmat mii de vieți, a schilodit destine umane și a lăsat o amprentă de neșters asupra planetei.

Atunci, ca și astăzi, când întreaga lume este antrenată în lupta cu virusul COVID-19, solidaritatea umană și ajutorul reciproc a contat cel mai mult. În numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, vreau să exprim profunde sentimente de recunoștință celor peste 3500 de eroi ai neamului nostru care, prin sacrificiu, curaj și înaltă responsabilitate civică, au pus umărul la lichidarea consecințelor avariei nucleare de la Cernobîl. Semnul prețuirii noastre se îndreaptă spre persoanele care au suferit cel mai mult de pe urma acestei catastrofe și spre membrii Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”, care țin aprinsă flacăra memoriei camarazilor și susțin familiile pentru care Cernobîl înseamnă oameni dragi care nu mai sunt.

Împreună cu respectul și gratitudinea întregului popor, vreau să dau asigurări că, în calitate de șef al statului, voi depune eforturi susținute pentru a asigura drepturile și protecția socială oamenilor care au nevoie de ajutor. Doar împreună, prin implicare nemijlocită și sprijin necondiționat, vom reuși să ne consolidăm pentru a apăra ceea ce avem mai valoros fiecare dintre noi, viața!

In this article