Alexandru Muravschi: Dacă Înalta Curtea blochează rectificările la buget, vor apărea probleme grave

Moldova nu poate conta pe împrumutul de la Banca Mondială, care a fost aprobat recent, deoarece nu se cunoaște când acești bani vor ajunge în buget. De această...

Moldova nu poate conta pe împrumutul de la Banca Mondială, care a fost aprobat recent, deoarece nu se cunoaște când acești bani vor ajunge în buget. De această părere este fostul ministrul al Economiei, Alexandru Muravschi. Economistul spune că cetățenii riscă să rămână fără salarii și pensii, dacă Înalta Curte va bloca rectificările la Buget.

“În ceea ce privește salariile și pensiile, dacă Curtea Constituțională blochează și rectificarea bugetară, atunci nu va fi posibilă utilizarea banilor FMI, deși sunt deja în conturile BNM. Atunci pot apărea probleme grave, care pot fi rezolvate dacă Guvernul, contrar legii, va redistribui aceste surse independent. Ce e drept, ulterior, vor avea de răspuns, dar dacă majoritatea parlamentară va susține Guvernul, atunci totul se va limita la demagogia isterică a opoziției”, a explicat Muravschi.

Banca Mondială a aprobat un împrumut în sumă de 52,5 milioane de euro din resursele Asociației Internaționale pentru Dezvoltare, oferit Republicii Moldova pentru o operațiune de răspuns de urgență la COVID-19.

In this article