Mesajul Angelei Cutasevici, la lansarea expoziției ”Copiii pentru Pace”

Sute de persoane voluntare au fost implicate în cadrul ajutorului și serviciilor oferite pentru refugiați, timp de un an de zile. Despre acest lucru a vorbit viceprimarul Angela...

Sute de persoane voluntare au fost implicate în cadrul ajutorului și serviciilor oferite pentru refugiați, timp de un an de zile. Despre acest lucru a vorbit viceprimarul Angela Cutasevici, la lansarea expoziției ”Copiii pentru Pace” realizată de elevii din capitală.

„De fapt, expoziția reprezintă atât durere, cât și speranță. Păi, iată, acea durere care, de fapt, a marcat primele clipe de contact a municipalității, a oamenilor din municipiul Chișinău, dar și din întreaga țară, a fost durerea. Și sigur că, așa cum știm să o facem noi profesionist, ne-am implicat din tot sufletul plenar, cu echipe bine determinate de a ajuta și de a oferi protecție. Înțelegeam că bărbații au rămas pe front în sensul direct. Mamele și copiii au venit în speranța de a fi protejați și de fapt, asta am încercat și de fapt asta a trebuit s o facem. Deci un ajutor de urgență, ceea ce s a reușit. Am avut 45 de centre de plasament temporar, 16 persoane cazate in centrele municipale. Nu vorbesc și de altele, doar municipale. 600 de tineri deja implicați. 800 de angajați din structurile municipale și multe, multe alte.

Acum, toate serviciile noastre deja sunt conectate, reconectați la o altă abordare în sprijin refugiaților, pentru că acum vrem să le oferim integrare, să le oferim ajutor ca să aibă deja aici și loc de muncă și loc, și condiții ca să se întrețină. Desigur că toate serviciile municipale la fel sunt conectate la ei, dimpotrivă, sunt și extinse, adaptate la nevoile refugiaților. Și sigur că noi de fiecare dată rugăm și partenerii să vină să ne ajute în extinderea posibilităților municipalității, în dezvoltarea serviciilor conexe absolut necesare pentru refugiații pe care îi avem în municipiul Chișinău”, a declarat Cutasevici.

Amintim că, în semn de solidaritate pe 23 și 24 februarie, în semn de solidaritate, cu poporul ucrainean, Muzeul municipal, Turnul de Apă, Arcul de Triumf, vor fi iluminate în culorile Drapelului de Stat al Ucrainei.

In this article