Mercedes-Benz își anunță ieșirea completă de pe piața rusească

Mercedes-Benz a anunțat, miercuri, că se retrage de pe piața rusească și că își va vinde acțiunile din serviciile financiare și industriale unor investitori locali, relatează Reuters. Compania...

Mercedes-Benz a anunțat, miercuri, că se retrage de pe piața rusească și că își va vinde acțiunile din serviciile financiare și industriale unor investitori locali, relatează Reuters. Compania este cel mai recent producător auto care părăsește Rusia, după declanșarea invaziei lui Putin.

Recent, compania japoneză Nissan, a pierdut 687 de milioane de doalri după ce și-a vândut afacerile din Rusia către o entitate de stat pentru un euro, într-o mișcare similară cu cea făcută de Renault, care și-a vândut acțiunile la Avtovaz pentru o rublă.

Mercedes-Benz Rusia a anunțat că acțiunile sale la sucursalele locale vor fi vândute lanțului de dealeri auto Avtodom.

Directorul financiar Harald Wilhelm a spus că tranzacția nu va provoca efecte semnificative când vine vorba de profitabilitate sau de poziție financiară, dincolo de cele deja prezentate în rapoartele precedente.

„Finalizarea tranzacției ține de aprobările autorităților relevante și de implementarea condițiilor agreate în contract”, a adăugat el.

Și Nissan și Renault au inclus în contracte clauze de recumpărare a acțiunilor lor în șase ani.

Decizia vine după ce Mercedes suspendase producția în Rusia încă de la începutul lunii martie.

Asociația Companiilor Europene spune că 9.558 de vehicule Mercedes au fost vândute în Rusia din ianuarie până în septembrie, o scădere de 72,8% față de anul precedent.

In this article