Membrul Consiliului Suprem de Securitate Iulian Groza riscă dosar penal. Ion Ceban: Vei fi pedepsit pentru accesările datelor mele cu caracter personal!

Primarul Capitalei, Ion Ceban, va cere pedepsirea penală a șefului Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, pentru faptul că a accesat ilegal datele cu caracter personal...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, va cere pedepsirea penală a șefului Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, pentru faptul că a accesat ilegal datele cu caracter personal al edilului. Ion Ceban susține că urmează să fie depuse demersurile de rigoare pe numele ONG-ului condus de Groza, dar și pe numele altor instituții care au admis asemenea ilegalități.

”Vom depune demersurile necesare pentru a afla motivele pentru care au fost efectuate 88 de accesări ale datelor cu caracter personal fără să fiu înștiințat sau să dau vreun aviz. Iulian Groza, dle așa-numit expert, care bate limba pe la toate televiziunile, ce ți-a trebuit să cauți în datele mele cu caracter personal? Nu ai dreptul să-mi accesezi datele mele! Pentru asta voi cere să fii pedepsit penal”, a declarat primarul Ion Ceban.

Directorul executiv al IPRE, Iulian Groza, este și membru al Consiliului Suprem de Securitate. Amintim că în ianuarie, ONG-ul lui Iulian Groza a fost implicat într-un scandal de accesare a datelor cu caracter personal ale unor foști ofițeri SIS și șefi de direcții din cadrul CNA. De asemenea, Iulian Groza a fost învinuit de asemenea ilegalități și de fostul premier Ion Chicu.

In this article