Membrii unui grup infracțional suspectați de spălare de bani, reținuți

Un grup infracțional a fost depistat de oamenii legii. Membrii acestuia sunt bănuiți în organizarea unor scheme frauduloase de evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit...

Un grup infracțional a fost depistat de oamenii legii. Membrii acestuia sunt bănuiți în organizarea unor scheme frauduloase de evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Potrivit Poliției Republicii Moldova, de la începutul anului 2020 și până în prezent, membrii unui grup infracțional din nordul țării, având scopul de a se eschiva de la plata impozitelor și de a obține bani cash, au creat o schemă infracțională de contrafacere și vânzare a produselor alcoolice.

Oamenii legii au stabilit că fiecare membru al grupului avea rolul său prestabilit, cum ar fi: achiziționarea alcoolului etilic fără acte de proveniență, pregătirea ambalajelor și recipientelor, prepararea băuturilor alcoolice contrafăcute și vânzarea acestora atât persoanelor fizice, cât și agenților economici pe întreg teritoriul țării.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști au fost depistate și ridicate 22.153 de sticle goale, cu volum 0,5-0,7 litri, cu etichete contrafăcute ce ar aparține unor companii renumite producătoare de băuturi alcoolice din țară, 765 de litri de alcool de culoare galben-auriu și 125 de litri de alcool incolor, inclusiv 395 de litri de alcool etilic, dar și 1.500 de timbre de accize contrafăcute. De asemenea, au fost ridicați bani în sumă de peste 500.000 de lei.

Prin urmare, patru persoane bănuite au fost reținute pentru 72 de ore, iar alte cinci sunt cercetate în libertate.

Conform legii penale, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani, iar pentru infracțiunea prevăzută la art. 243 din Codul Penal, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, riscă privațiune de libertate de la cinci la 10 ani.

In this article