Măsuri drastice la ministerul Apărării! A fost demis un șef de Direcție

Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul ministerului Apărării a fost demis. Anunțul a fost făcut de ministrul Victor Gaiciuc pe pagina sa de Facebook. „Odată...

Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul ministerului Apărării a fost demis. Anunțul a fost făcut de ministrul Victor Gaiciuc pe pagina sa de Facebook.

„Odată cu venirea la conducerea Ministerului Apărării, mi-am propus ca una din priorităţile mele în calitate de ministru să vizeze salarizarea decentă a militarilor Armatei Naţionale. Pentru mine este important ca fiecare angajat al instituţiei de apărare să se simtă motivat, încurajat şi satisfăcut de condiţiile în care activează.

Din păcate, din motivul că nu am fost informat suficient despre acţiunile, avantajele şi lacunele care ar putea fi înregistrate la acest capitol, m-am pomenit în luna februarie cu o surpriză. Salariile au fost majorate, dar nu pentru toţi militarii. Mai bine zis, categoria de sergenţi şi soldaţi ai Armatei Naţionale a fost dezavantajată. Ca rezultat, am dispus câteva măsuri urgente pentru redresarea situaţiei în domeniu.

În primul rând, l-am demis din funcţie pe şeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale. Totodată, am ordonat evaluarea surselor de care dispune bugetul nostru şi identificarea unor modalităţi optime de majorare a salariilor sergenţilor şi soldaţilor „dezavantajaţi” cu cel puţin 300 de lei, începând cu 1 februarie curent”, a scris Gaiciuc.

In this article


Join the Conversation