Marina Tauber rămâne sub control judiciar pentru 60 de zile

Deputata, Marina Tauber, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile.  O decizie în acest sens a fost adoptată de Judecătoria Buiucani în ședința din 12 ianuarie....

Deputata, Marina Tauber, rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. 

O decizie în acest sens a fost adoptată de Judecătoria Buiucani în ședința din 12 ianuarie. Procurorul Ghenadie Epure a argumentat că această măsură preventivă este necesară pentru a evita influențarea martorilor și eschivarea de la justiție. Avocații deputatei au cerut instanței să respingă demersul, considerându-l ilegal și neîntemeiat. Ei susțin că procurorul nu a prezentat dovezi care să confirme riscurile menționate.

Marina Tauber a pledat nevinovată și a afirmat că nu a încălcat niciodată măsurile restrictive impuse de judecători. „Am avut posibilitatea de a eschiva, dar nu am făcut-o”, a declarat ea. Deputata a menționat că recent a fost la tratament în străinătate, dar s-a întors și a predat instanței pașapoartele sale. „Practic, de doi ani sunt sub aceste restricții. Este vorba de încă două luni din viața mea”, a declarat Tauber.

Marina Tauber este inculpată în dosarul finanțării ilegale a Partidului Sor, care se află pe rol la Judecătoria Buiucani. Ea figurează și pe lista sancțiunilor Uniunii Europene, alături de oligarhul fugar Ilan Șor.

In this article