Marina Tauber: Guvernarea nu vrea să-mi permită prezența la Curtea Constituțională, pentru a spune adevărul despre Maia Sandu

Un miting în sprijinul vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, are loc, astăzi, la Curtea de Apel Chișinău. Sute de oameni cer eliberarea ei din arest și încetarea...

Un miting în sprijinul vicepreședintelui Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, are loc, astăzi, la Curtea de Apel Chișinău. Sute de oameni cer eliberarea ei din arest și încetarea de către actualul regim a persecuțiilor politice împotriva opoziției. Oamenii au scandat „Libertate Marinei Tauber”, „Marina, suntem alături de tine!” și „Marina este nevinovată!”. Instanța de judecată examinează recursul avocaților la mandatul de arestare, eliberat pe numele deputatului Partidului „ȘOR”.

În discursul său în fața mulțimii, Marina Tauber a menționat că arestarea sa este o răzbunare a regimului Maiei Sandu pentru victoria candidatului Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, în primul tur al alegerilor din Găgăuzia.

„Eu nu am admis nicio ilegalitate. Ei nu pot să mă țină în arest mai mult de jumătate de an, însă eu am fost ținută, inclusiv în penitenciar, aproape un an. M-au arestat imediat după ce candidatul nostru, Evghenia Guțul, a câștigat primul tur al alegerilor din Găgăuzia. Noi am învins nu pentru a demonstra ceva, ci pentru a schimba în bine și viața oamenilor din autonomie, așa cum s-a întâmplat la Orhei, Taraclia și alte localități din țara noastră. Se vede că Maia Sandu se teme de mine, de Ilan Șor, de echipa noastră, de faptul că viața în Găgăuzia se va schimba în bine foarte curând”, a menționat Marina Tauber.

Ea și-a exprimat regretul față de faptul că nu i-a fost permisă prezența la ședința Curții Constituționale, unde este examinată solicitarea Guvernului de a interzice Partidul „ȘOR”. „Se tem că voi spune adevărul despre Maia Sandu și regimul ei totalitar. Se tem și de faptul că voi merge în Găgăuzia și le voi spune oamenilor că regimul Maiei Sandu trebuie să plece și va pleca”, a mai spus Marina Tauber. Parlamentarul a mai anunțat că, tot astăzi, Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana trebuie să dea răspuns la solicitarea ei de a-i permite să participe la ședințele Curții Constiționale, pe cazul în care este vizată activitatea Partidului “ȘOR”.

De asemenea, ea le-a mulțumit oamenilor, în numele său și al liderului formațiunii, Ilan Șor, pentru sprijinul constant, acordat și a promis că va continua să lupte pentru scoaterea țării de sub jugul Maiei Sandu.

Pe data de 6 mai, Comisia Electorală a Găgăuziei a aprobat candidatura Marinei Tauber în calitate de membru reprezentant cu drept de vot consultativ al Evgheniei Guțul. Asta înseamnă că ea trebuie să fie liberă pentru a desfășura activitatea de promovare a candidatului Partidului „ȘOR”. Contrar acestei decizii, autoritățile o țin în arest la domiciliu.

 

 

In this article