Marina Tauber: De ce Filat, Gacikevici, Leancă și Maia Sandu nu sunt trași la răspundere pentru frauda bancară?

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber și-a exprimat nedumerirea și indignarea că foști, dar și actuali demnitari de stat, implicați în furtul din sistemul bancar, nu sunt trași...

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber și-a exprimat nedumerirea și indignarea că foști, dar și actuali demnitari de stat, implicați în furtul din sistemul bancar, nu sunt trași la răspundere. Mai mult, aceștia sunt protejați de regimul Sandu-PAS, Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, în cadrul unei manifestații organizate de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, în fața Curții de Apel Chișinău, acolo unde a avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul liderului formațiunii, Ilan Șor.

„Întreb Procuratura: Unde este Filat? El nu mai este vinovat? Toate învinuirile la adresa lui s-au încheiat? Unde este Gacikevici? Unde este Bodiu și alți actori care trebuie să facă pușcărie? Ei au furat miliardul! Unde sunt Leancă și Recean, care au participat la această fraudă? Ei sunt în funcții mari și fotolii moi și ne împiedică să ne apărăm drepturile. Aceștia încearcă să dea toată vina pe Ilan Șor”, a declarat Marina Tauber.

Mai mult, deputatul Partidului „ȘOR” a reiterat că și Maia Sandu ar trebui să răspundă conform legii, deoarece a votat pentru acordarea garanțiilor de stat pentru cele trei bănci lichidate.

„Ei se tem de protestele noastre, deoarece nu vor să le spunem oamenilor adevărul. Nu vor să le spunem oamenilor ce s-a întâmplat de fapt, cine sunt cei care au votat pentru acordarea garanțiilor de stat pentru BEM. Printre ei este și Maia Sandu, care nu trebuie să fie în fotoliul de președinte, ci în Penitenciarul nr. 13. Maia Sandu, la pușcărie!”, a conchis Marina Tauber.

In this article