Mama unui tânăr care și-a pierdut viața în conflictul armat din anul 1992 vizitată de Dumbrăveanu

De Ziua Memoriei, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a vizitat-o pe mama unui tânăr care și-a pierdut viața în conflictul armat din anul 1992...

De Ziua Memoriei, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a vizitat-o pe mama unui tânăr care și-a pierdut viața în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

” E de datoria noastră să păstrăm această țară, să fim uniți pentru bunăstarea oamenilor, în amintirea celor care au luptat cu propria viață, pentru ca noi să trăim în pace, aici, acasă, în Republica Moldova”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ion Chicu a anunțat despre elaborarea de către Guvern a unui proiect de lege prin care se propun măsuri suplimentare de protecție socială a veteranilor de război și a membrilor familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă, a persoanelor care s-au ales cu un grad de dizabilitate de pe urma războiului și au decedat și a membrilor familiilor participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Potrivit proiectului de lege, urmează să fie atribuit statut de persoană asigurată veteranilor de război și includerea acestora în categoria de persoane asigurate de către Guvern.

De asemenea, se propune majorarea cuantumului alocației lunare de stat de la 250 lei la 500 lei soților/soțiilor participanţilor la cel de-al Doilea Război Mondial sau la acţiuni de luptă în timp de pace căzuţi la datorie, a persoanelor care s-au ales cu un grad de dizabilitate de pe urma războiului și au decedat, a participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl decedaţi.

Guvernul mai examinează și posibilitățile extinderii serviciilor de reabilitare pentru veterani.

In this article