Gaiciuc: O parte din revendicările veteranilor au fost deja soluționate

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a declarat că o parte din revendicările înaintate astăzi la protestul organizat de o parte a veteranilor care au luptat în conflictul armat de...

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a declarat că o parte din revendicările înaintate astăzi la protestul organizat de o parte a veteranilor care au luptat în conflictul armat de pe Nistru au fost deja soluționate. Ministrul a mai spus că aceștia au fost invitați la ședința Consiliului național pentru problemele veteranilor de război, unde au avut posibilitate să discute despre problemele cu care se confruntă, însă invitația a fost ignorată.

”Am avut ședința Consiliului veteranilor, săptămâna trecută, și i-am așteptat să vină să vorbească despre probleme. Nu au făcut-o”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Gaiciuc, unele din revendicările înaintate astăzi de protestatari au fost deja onorate, iar o altă parte se află în proces legislativ.

Astfel, s-a decis acordarea poliței de asigurare medicale gratuite pentru veteranii conflictului de pe Nistru care nu lucrează. Gaiciuc a precizat că aceste modificări vor viza în jur de 5 mii de persoane.

De asemenea, cuantumul alocației lunare de stat se va majora de la 250 lei la 500 de lei.

Totodată, s-a decis amenajarea a încă 600 de locuri suplimentare pentru tratament la spitalul Ministerului Sănătății pentru veteranii de război.

Consiliul Național pentru problemele veteranilor de război a examinat și posibilitățile extinderii serviciilor de reabilitare pentru veterani.

Totodată, în luna mai curent, va fi organizat un examen medical complex al veteranilor de război pentru evaluarea stării de sănătate și întreprinderea măsurilor necesare.

In this article