Majoritatea experților sunt de părerea că Dodon este cea mai marcantă persoană din țară

Ex-președintele țării, Igor Dodon, rămâne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova. De această părere este majoritatea experților, care a participat la un sondaj realizat de...

Ex-președintele țării, Igor Dodon, rămâne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova. De această părere este majoritatea experților, care a participat la un sondaj realizat de Intellect Group – Rating politic, februarie 2021.

Respondenții au fost invitați să evalueze influența persoanelor publice din țara noastră, atribuindu-le de la 1 la 10 puncte. Potrivit studiului, cea mai mare notă, 9, a obținut-o Igor Dodon. Pe locul doi, cu 8,5 puncte, s-a clasat procurorul general Alexandr Stoianoglo, iar președintele țării, Maia Sandu, a obținut 8 puncte și se află pe locul 3 în top. Speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a acumulat 7,7 puncte, iar pe locul cinci este politicianul Ilan Șor – 5 puncte.

La capitolul “Popularitate”, punctele s-au împărțit: Maia Sandu – 9, Igor Dodon – 8, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi au obținut câte 7,5 puncte, iar Zinaida Greceanîi – 7.

Experții au fost invitați să evalueze și profesionalismul persoanelor publice din țara noastră. La acest capitol lider este procurorul general, care a acumulat 9 puncte, pe locul doi este liderul PSRM, Igor Dodon, cu 8,5, Zinaida Greceanîi și Vladimir Voronin s-au clasat pe locul trei, obținând 8 puncte, iar pe locul patru este Maia Sandu cu 7,5.

În cadrul cercetării sociologice au fost implicați 20 de analiști politici și experți, 10 jurnaliști politici, comentatori, experți internaționali, dar și jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, SUA, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Datele au fost colectate pe parcursul lunii februarie 2021.

In this article