Experții politici au elaborat TOPUL politicienilor din luna februarie

Compania ”Intellect Group” a prezentat astăzi datele unei cercetări formată din experți naționali, cât și internaționali, în combinație cu monitorizarea media, în baza unui program specializat de cercetare...

Compania ”Intellect Group” a prezentat astăzi datele unei cercetări formată din experți naționali, cât și internaționali, în combinație cu monitorizarea media, în baza unui program specializat de cercetare a opiniei experților.

În luna februarie au participat circa 30 de experți interni, 10 – externi, 20 de jurnaliști, 10 formatori de opinie, 12 persoane publice și 8 activiști civici.

Potrivit companiei, experții au analizat activitatea politicienilor după mai multe categorii. Astfel, aceștia au evaluat popularitatea, profesionalismul, influența, experiența, integritatea, activitatea și mediatizarea oamenilor politici din Republica Moldova – de la 1 până la 10 puncte:

  1. ·       Maia Sandu – 8.67 puncte;
  2. ·       Igor Dodon – 8.41 puncte;
  3. ·       Zinaida Greceanîi – 7.07 puncte;
  4. ·       Alexandr Stoianoglo – 7 puncte;
  5. ·       Ion Ceban – 6.26 puncte;
  6. ·       Irina Vlah– 5.27 puncte;
  7. ·       Vladimir Voronin – 5 puncte;
  8. ·       Andrei Năstase – 4.84 puncte;
  9. ·       Alexandru Slusari – 4.77 puncte;
  10. ·       Ilan Șor – 4.64 puncte;
  11. ·       Pavel Filip – 4.64 puncte;
  12. ·       Renato Usatîi – 4.57 puncte;
  13. ·       Natalia Gavriliță – 4 puncte;
  14. ·       Igor Grosu – 4 puncte;
  15. ·       Olga Cebotari – 3.93 puncte

Experții invitați de compania ”Intellect Group” sunt specialiști în sociologie, politologie, drept, relații internaționale – fapt ce permite obținerea unei analize complexe a evenimentelor din țară și a politicienilor autohtoni.

NB: ”Rating Politic” este un proiect finanțat de compania ”Intellect Group”. Clienții abonați contra plată la proiect beneficiază de opinii detaliate, recomandările experților și mediatizarea separată pe categorii.

In this article