Majorarea cheltuielilor pentru domeniul social cu 1,14 miliarde de lei

Guvernul a decis astăzi majorarea cheltuielilor pentru domeniul social cu 1,14 miliarde de lei. Aceste modificări sunt prevăzute în proiectul de rectificare a bugetului de stat, ce urmează...

Guvernul a decis astăzi majorarea cheltuielilor pentru domeniul social cu 1,14 miliarde de lei. Aceste modificări sunt prevăzute în proiectul de rectificare a bugetului de stat, ce urmează să fie votat și de Parlament.

Astfel, Executivul a aprobat majorarea volumului Fondului de șomaj de circa 6 ori sau cu 168 milioane de lei. Bugetul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă va primi alocații suplimentare din buget în sumă de 10 milioane de lei pentru a organiza programe menite să crească posibilitățile de angajare pentru persoanele neangajate.

De asemenea, s-a decis majorarea cu 40% a alocațiilor pentru ajutorul social sau cu 200 milioane de lei și consolidarea veniturilor Fondului de susținere socială a populației.

”Aceste acțiuni generează cheltuieli suplimentare  de 1,14 miliarde lei”, a declarat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuță.

Amintim, potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, cetățenii care au rămas fără un loc de muncă vor primi un ajutor de șomaj de minim 2775 de lei.  De acest ajutor pot beneficia inclusiv moldovenii, care revin acasă de peste hotare.

In this article