Guvernul a rectificat Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020

Guvernul a operat, astăzi, rectificări la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020 care prevăd majorarea cu 9,352 de miliarde de lei a veniturilor din împrumuturile externe, transmite...

Guvernul a operat, astăzi, rectificări la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2020 care prevăd majorarea cu 9,352 de miliarde de lei a veniturilor din împrumuturile externe, transmite Breaking News.

Astfel, intrările de împrumuturi externe pentru suport bugetar vor fi majorate din împrumutul din partea FMI pentru asistența financiară urgentă pentru atenuarea impactului economic al pandemiei COVID-19 în sumă de 4,425 miliarde lei.

Alte, 4,16 miliarde de lei vor veni din împrumutul acordat din partea Guvernului Federației Ruse.

Drept suport bugetar va fi și împrumutul de urgență din partea Băncii Mondiale – componenta pentru asistență socială în sumă de 454,1 milioane de lei şi restructurarea unui împrumut existent pentru susținerea agenților economici care şi-au sistat activitatea în sumă de 283,8 milioane  de lei.

La componenta proiectelor finanțate din surse externe, au fost incluse două proiecte noi. Este vorba despre suportul de urgență din partea Băncii de Dezvoltare al Consiliului Europei, pentru diminuarea consecințelor pandemiei prin acordarea creditelor preferențiale prin bănci comerciale întreprinderilor micro, mici si mijlocii în sumă de 624 de milioane de lei și pentru dotarea cu utilaj medical, în sumă de 416 milioane de lei. Alte 624,4 milioane de lei vor fi alocate de către Banca Mondială în cadrul proiectului ”Suport de urgență pentru sănătate”.

Proiectul de rectificare a Legii Bugetului de Stat pentru 2020, aprobat astăzi de Guvern, urmează să fie susținut și de Parlament.

 

In this article