Maia Sandu va pierde bătălia cu Parlamentul, spune constituționalistul Cârnaț

Expertul în drept constituțional Teo Cârnaț este convins că președintele Maia Sandu va pierde bătălia pe care a declanșat-o cu forțele politice din Parlament. Într-un...

Expertul în drept constituțional Teo Cârnaț este convins că președintele Maia Sandu va pierde bătălia pe care a declanșat-o cu forțele politice din Parlament. Într-un interviu pentru Europa Liberă, Cârnaț a explicat motivele acestui scenariu.

„Atunci când Maia Sandu a respins 54 de deputați, a doua zi trebuiau să fie 54 de cereri la procurorul Stoianoglo ca să fie intentate dosare penale față de acești deputați, dar dacă tu declari una politic și nu urmează fapte din partea justiției, atunci vedem prezumția nevinovăției în Republica Moldova. Da, bătălia va fi pierdută de către dna președintă. A pierdut bătălia cu autodizolvarea parlamentului la Curtea Constituțională, parcă toți spuneau că curtea îi va da dreptate; a pierdut bătălia legată de desemnarea a doua oară a dnei Gavriliță prin decret, va pierde în prezent și bătălia legată de învestirea în funcție a unui guvern dacă nu va fi proactivă.”, a declarat Cârnaț.

In this article