Maia Sandu președinte, înseamnă conflict între Parlament, Guvern și Președinție, BLOCAJ și criză în plină iarnă

Blocaj și haos! Astfel a descris Igor Dodon situația din țară după alegerile din 15 noiembrie, dacă Maia Sandu va deveni președinte. În cadrul unui interviu pentru postul...

Blocaj și haos! Astfel a descris Igor Dodon situația din țară după alegerile din 15 noiembrie, dacă Maia Sandu va deveni președinte. În cadrul unui interviu pentru postul de televiziune REN Moldova, Igor Dodon a explicat că fără o susținere a majorității parlamentare și fără o bună conlucrare cu Guvernul, Președintele nu are pârghii de a conduce țara.

„Dacă Maia Sandu va deveni președinte, ea nu va avea susținerea majorității parlamentare. Ce va dori să facă Maia Sandu? Să demită Guvernul. Cum să o facă, are nevoie de 51 de voturi în Parlament pe care nu le are și nu va avea. Se începe un conflict între Președinție, pe de o parte, și Parlament cu Guvern, pe de altă parte. Aici situația se destabilizează, asta înseamnă că noi în plină iarnă putem rămâne fără buget, fără proiecte. Această destabilizare durează vreo 5-6 luni, după care  Parlamentul va merge la Curtea Constituțională sau președintele va fi nevoit să cedeze în fața Parlamentului și a Guvernului”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai explicat că parlamentul nu poate fi dizolvat fără votul socialiștilor, iar în cazul unor alegeri anticipate, crearea majorității parlamentare în noul Legislativ fără PSRM este imposibilă.

„Declarația Maiei Sandu că nu se va așeza la discuții cu Dodon demonstrează că ea este un politician miop, care isteric lansează tot felul de comentarii”, a mai spus Dodon.

In this article