Igor Dodon despre retragerea PDM din coaliția de guvernare: Dacă pleci, pleacă

“Dacă pleci, pleacă”. Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon, decizia democraților de a-și retrage miniștrii din Guvernul Chicu după alegerile prezidențiale. În cadrul unei emisiuni la postul...

“Dacă pleci, pleacă”. Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon, decizia democraților de a-și retrage miniștrii din Guvernul Chicu după alegerile prezidențiale. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune REN Moldova, șeful statului a spus că va putea asigura activitatea Guvernului fără majoritate parlamentară. Totodată, Igor Dodon spune că decizia democraților a fost o greșeală.

„Noi am fost într-o coaliție și atunci, când există un candidat la funcția de Președinte, ar fi corect ca să existe o poziție comună. Democrații au decis că nu susțin pe nimeni. Ok, e dreptul fiecărui partid. Dar când ei declară, că noi într-o lună sau o lună și jumătate, după învestirea noului președinte, o să retragem miniștrii noștri din Guvern, ce semnal voi transmiteți? Mai aveți o lună, vreți – lucrați, nu vreți – nu lucrați. Iar în țară e pandemie, criză… Așa că, dacă pleci, pleacă”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că la nivel de sate și raioane, această coaliție mai există.

In this article