Maia Sandu pornește în turul doi cu a doua șansă. Igor Dodon este favorit, spune un lider unionist de la Chișinău

“În confruntarea finală de peste două săptămâni ea se va prezenta cu șansa a doua, având în vedere că Igor Dodon va beneficia atunci de voturile candidaților care...

“În confruntarea finală de peste două săptămâni ea se va prezenta cu șansa a doua, având în vedere că Igor Dodon va beneficia atunci de voturile candidaților care au ieșit pe locurile 3 și 4, Renato Usatîi și Violeta Ivanov. Calculul rece al hârtiei arată că, împreună, cei trei politicieni pro-ruși și anti-europeni au acumulat 56%, față de cele 36% ale Maiei Sandu, care-și mai poate trece în dreptul său maximum 8 procente, din contul celorlalți candidați de pe dreapta”, scrie Vlad Țurcanu.

În articolul citat, Țurcanu vorbește și despre obsesia Maiei Sandu de a-și întări partidul pe care îl conduce, în dauna ideii de consolidare a unui bloc pro-european, care i-a îndepărtat pe mulți dintre foștii săi aliați și potențialii susținători.

„E necesar ca Maia Sandu și echipa ei să fie mai creativi, pentru a produce în societate mai multă emoție. Nu în ultimul rând, ea trebuie să-și depășească statutul de lider de partid, de care nu s-a putut desprinde până acum și care-i îngustează accesul la întreg electoratul de dreapta”, conchide Vlad Țurcanu.

In this article