Maia Sandu: Pentru a construi un stat eficient, avem nevoie şi de energia, ingeniozitatea, spiritul civic şi viziunea tinerilor

Munca în serviciul public reprezintă o şansă unică de a obţine o experienţă valoroasă la început de cale, deşi salariul unui funcţionar public nu este foarte competitiv, le-a...

Munca în serviciul public reprezintă o şansă unică de a obţine o experienţă valoroasă la început de cale, deşi salariul unui funcţionar public nu este foarte competitiv, le-a spus preşedinta ţării Maia Sandu tinerilor din ţară, în cadrul forumului Moldova Youth Forum 2022, relatează Radio Moldova.

Discuţia şefei statului cu participanţii s-a referit, în mod special, la acţiunile necesare pentru a face din Republica Moldova o ţară în care tinerii să-şi dorească să rămână.

Şefa statului a subliniat că acest lucru este posibil doar dacă se va munci mult, onest şi cu pasiune, şi numai cu implicarea tinerilor. „M-am bucurat să cunosc tineri curioşi şi dedicaţi, care doresc să ştie cum va fi promovată inovaţia şi cum educaţia va deveni mai calitativă în ţara noastră. Am discutat despre implicarea tinerilor în politică şi despre cum să eliminăm impedimentele pentru cei care vor să devină funcţionari publici”, a menţionat Maia Sandu.

Maia Sandu i-a îndemnat pe participanţii la forum să devină parte a procesului de transformare a ţării. „Pentru a construi un stat eficient, care lucrează pentru oameni, şi pentru a realiza acest lucru mai repede, avem nevoie şi de energia, ingeniozitatea, spiritul civic şi viziunea tinerilor noştri. Deşi salariul unui funcţionar public nu este foarte competitiv, munca în serviciul public reprezintă o şansă unică de a obţine o experienţă valoroasă la început de cale”, a spus şefa statului.

Pe finalul discuţiei, Maia Sandu a menţionat că a promovat şi va continua să promoveze tineri care vor şi pot să contribuie la dezvoltarea ţării. „Beneficiarii proceselor de transformare pe care le-am iniţiat şi ai integrării europene vor fi, înainte de toate, tinerii şi ei trebuie să aibă un rol important în aceste procese”, a conchis şefa statului.

In this article