Maia Sandu la Summitul Salzburg: În loc să cedăm, ne-am ridicat ca oameni, ca țară

Președintele Republicii Moldova a participat la Summitul Salzburg 2023, în Austria, unde a ținut un discurs în care a vorbit despre schimbările geopolitice din Europa și din regiunea...

Președintele Republicii Moldova a participat la Summitul Salzburg 2023, în Austria, unde a ținut un discurs în care a vorbit despre schimbările geopolitice din Europa și din regiunea noastră. De asemenea, Maia Sandu a vorbit despre cum ne putem uni eforturile pentru a întări comunitatea europeană în Moldova.

„Astăzi suntem mai puternici decât acum un an. Acest lucru a fost posibil pentru că în loc să cedăm, ne-am ridicat – ca oameni, ca țară. Cu ajutorul prietenilor și partenerilor noștri, ne-am concentrat pe consolidarea rezilienței noastre, a democrației noastre, pe reformarea și modernizarea instituțiilor și, cel mai important, pe proiectul nostru de țară – aderarea la Uniunea Europeană.”, este unul dintre mesajele transmise de șefa statului în cadrul Summit-ului.

Totodată, șefa statului a vorbit despre faptul că autoritățile de la Chișinău este ferm angajată în realizarea angajamentelor față de Uniunea Europeană și față de proprii cetățeni, precum reforma justiției și curățarea instituțiilor de corupție.

În același timp, Maia Sandu a menționat că guvernarea de la Chișinău diversifică resursele energetice, au repornit importante proiecte de dezvoltare a infrastructurii, deschid și liberalizează economia țării pentru a deveni o țară cât mai atractivă pentru investitorii autohtoni și străini.

In this article