Ceban, referitor la alegeri: Vor fi Deep-Fake-uri, procese penale, și atacuri în masă asupra mea

În contextul alegerilor locale ce vor avea loc în toamna acestui an, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a făcut declarații referitoare la modul în care se va desfășura campania...

În contextul alegerilor locale ce vor avea loc în toamna acestui an, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a făcut declarații referitoare la modul în care se va desfășura campania electorală și a avertizat asupra posibilelor tactici de manipulare a opiniei publice. El a subliniat că aceste campanii electorale vor fi foarte murdare și se vor folosi diverse metode pentru a crea fondul mediatic potrivit intereselor unor anumite partide sau grupuri.

Printre cele mai îngrijorătoare aspecte menționate de primarul Ceban se numără utilizarea deep-fake-urilor, adică materiale audio și video falsificate, care ar putea fi folosite pentru a dezinforma publicul. În plus, el a atras atenția asupra unor jurnaliști care, în opinia sa, nu respectă principiile imparțialității și prezintă informații false sau manipulate, ceea ce poate afecta grav procesul democratic al alegerilor.

Primarul a subliniat că, în această perioadă, există riscul ca diverse acuzații și etichete să fie puse pe candidați și partide, cu scopul de a influența opinia publică. De asemenea, a menționat că există posibilitatea să fie atrași în diferite procese la instanța de judecată, în încercarea de a crea un efect mediatic și de a discredita anumite echipe politice.

În ciuda acestor provocări, primarul Ceban a subliniat că va continua să se concentreze pe dezvoltarea municipiului Chișinău și pe îndeplinirea promisiunilor făcute în fața cetățenilor. El a menționat că prioritățile sale rămân proiectele municipale și oferirea de soluții concrete pentru problemele comunității.

Cu toate că campania electorală s-ar putea dovedi dificilă și plină de provocări, primarul a încurajat cetățenii să se informeze corect și să analizeze propunerile și acțiunile candidaților, făcând o alegere bazată pe fapte și competență profesională, mai degrabă decât pe manipulări emoționale sau informații false.

In this article