Maia Sandu la întâlnirea cu Președintele României, Klaus Iohannis

La invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, Șefa Guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, se află în România, în prima sa vizită oficială pe linie bilaterală în calitate de...

La invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, Șefa Guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, se află în România, în prima sa vizită oficială pe linie bilaterală în calitate de prim-ministru, transmite Breaking News.

Situația social-economică din Republica Moldova și acțiunile pe care la va întreprinde Guvernul de la Chișinău în perioada imediat următoare pentru a răspunde eficient așteptărilor cetățenilor și partenerilor externi au fost discutate de Prim-ministrul Maia Sandu și Președintele României, Klaus Iohannis.

La întrevedere, Premierul Maia Sandu a solicitat sprijin și asistență din partea României, inclusiv prin consiliere la nivel înalt. „Avem nevoie de sprijinul prietenilor noștri din România, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci și un fundament istoric, cultural și valoric comun.” În context, Maia Sandu a menționat că Guvernul își dorește să dezvolte proiecte comune cu România și își manifestă deschiderea pentru inițiative investiționale românești.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarant că „România a fost, este și va fi cel mai constant și dedicat susținător al Republicii Moldova pentru transformarea democratică a țării, pentru atingerea nivelului de prosperitate și securitate pe care-l doresc cetățenii săi și pentru parcursul său european.”, a menționat în discursul său Președintele României.

In this article


Join the Conversation