Maia Sandu, întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova

Prim-ministrul Maia Sandu a avut ieri, o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, care reprezintă aproximativ 3500 de agenți economici și 40 000...

Prim-ministrul Maia Sandu a avut ieri, o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, care reprezintă aproximativ 3500 de agenți economici și 40 000 de locuri de muncă. În cadrul ședinței, au fost abordate problemele cu care se confruntă mediul de afaceri de la noi din țară și soluțiile pentru depășirea acestora, transmite Breaking News.

Premierul Maia Sandu a reiterat intenția autorităților de a avea reguli clare și transparente ,,Noi credem că sectorul privat este cel mai important din perspectiva creării locurilor de muncă și asigurării unor salarii mai mari cetățenilor. Totodată, trebuie să facem ordine în sectorul public, în special la întreprinderile de stat. Când vom reuși să eliminăm toate schemele de furt al banilor publici, când toți agenții economici vor achita impozite, astfel încât să avem suficiente resurse la buget pentru a onora toate plățile către cetățeni, sper să putem diminua povara fiscală pe mediul de afaceri.”, a declarat Maia Sandu.

La final Maia Sandu a declarat că Guvernul este în proces de elaborare a unui Plan de acțiuni care va veni să sprijine domeniul afacerilor și a invitat reprezentanții businessului din țara noastră să participe la consultările proiectului Planului de Acțiuni, inclusiv pe marginea politicii fiscale, care vor avea loc în timpul apropiat.

In this article

Join the Conversation