Maia Sandu, criticată dur de analiștii politici cu viziuni de dreapta: Trebuie să ai talent ca să poţi pierde atât de lamentabil

Liderii PAS şi PPDA au pierdut lamentabil alegerile în circumscriţia Hînceşti, din  cauza orgoliilor şi poziţionării înaintea alegerilor prezidenţiale. Este opinia exprimată de jurnalistul Alexandru Cozer, afiliat partidelor...

Liderii PAS şi PPDA au pierdut lamentabil alegerile în circumscriţia Hînceşti, din  cauza orgoliilor şi poziţionării înaintea alegerilor prezidenţiale. Este opinia exprimată de jurnalistul Alexandru Cozer, afiliat partidelor de dreapta, într-un editorial publicat de portalul cotidianul.md, transmite Breaking News.

„Sandu a mers până la final pe mâna Olesei Stamate pentru a demonstra că este cea mai tare de pe dreapta, Năstase s-a agățat de Cobzac pentru a demonstra că mai contează. Dar au eșuat ambii lamentabil. Au pierdut într-o circumscripție în care altă dată dreapta defila. 66% din voturi a obținut Maia Sandu în 2016 în Hîncești. Aproape 75% din voturi au mers către partidele declarat proeuropene în parlamentarele din 2014. Doar 13% a obținut candidatul socialist la 24 februarie 2019 în această circumscripție”, a scris Alexandru Cozer, în editorialul citat.

Şi analistul politic Vitali Andrievschi face trimitere, într-un articol publicat pe ava.md, la orgoliul exacerbat al liderei PAS, Maia Sandu, care a compromis şansele dreptei la alegerile de ieri.

„Maia Sandu s-a grăbit să-şi înainteze propriul candidat, fără să ţină cont inclusiv de opinia membrilor PAS din Hînceşti. Aroganţa Maiei Sandu, incapacitatea de a fi jucător de echipă au început deja să alerteze membrii şi simpatizanţii acestei formaţiuni. Nu este primul său eşec răsunător şi trebuie să ai talent ca să poţi pierde atât de lamentabil”, a mai scris Andreivschi.

In this article