Maia Sandu condamnă atacurile rusești asupra Odesei: Sprijinul pentru Ucraina este imperativ

Un nou atac aerian masiv asupra Ucrainei. Rusia a lansat în această noapte zeci de drone Shahed și rachete în țara vecină, inclusiv la Odesa. Bombardamente au avut...

Un nou atac aerian masiv asupra Ucrainei. Rusia a lansat în această noapte zeci de drone Shahed și rachete în țara vecină, inclusiv la Odesa. Bombardamente au avut loc și pe parcursul zilei. Rușii au atacat Odesa în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski avea o întrevedere în oraș cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Liderul de la Kiev a declarat că sunt morții și răniți, iar presa elenă scrie că o explozie a avut loc la doar 150 de metri de coloana oficială a delegației de la Atena. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat la atacurile rusești asupra Odesei, condamnând vehement violențele. 

„Moldova condamnă vehement atacul cu rachete al Rusiei asupra Odesei. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă o amenințare directă la adresa securității noastre comune în Europa. Sprijinul urgent pentru Ucraina este imperativ”, a scris Maia Sandu într-o postare pe X (fostul Twitter).

 

Tot astăzi, în plină zi, o rachetă rusească de tip Iscander a lovit o casă din regiunea Harkiv. Potrivit șefului administrației militare regionele, un bărbat de 70 de ani a murit, iar șapte persoane au fost rănite, inclusiv trei copii. Atacurile au venit la câteva ore după un val de drone și rachete lansate în timpul nopții.

Kievul a reușit să doboare 38 din cele 42 de aparate de zbor. Totuși, unele au reușit să lovească inclusiv infrastructura civilă din orașul Sumî, din nord-estul Ucrainei. Explozii au avut loc și în alte regiuni din țara vecină. De cealaltă parte, rușii au anunțat că dronele ucrainene au lovit azi dimineață depozitul de combustibil al uneia dintre cele mai mari uzine de minereu de fier din Rusia. Nimeni nu a fost rănit, iar Kievul nu a revendicat atacul.

O altă explozie a avut loc la o centrală electrică din regiunea rusă Tuva. Unele canale de telegram scriu că ar fi vorba și aici de un atac cu drone ucrainene. Imagini cu momentul impactului au fost postate pe internet. Potrivit autorităților din regiune, cel puțin 18 persoane au fost rănite.

sursa

In this article