Maia Sandu a felicitat comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul sărbătorii de Pesah și s-a întâlnit cu reprezentanții comunității

Președinta Maia Sandu a felicitat, astăzi, comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul sărbătorii de Pesah și s-a întâlnit cu reprezentanții comunității evreiești din țara noastră. La discuțiile cu...

Președinta Maia Sandu a felicitat, astăzi, comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul sărbătorii de Pesah și s-a întâlnit cu reprezentanții comunității evreiești din țara noastră. La discuțiile cu șefa statului au fost prezenți Alexander Bilinkis, președintele comunității evreiești și Aliona Grossu, directoarea comunității evreiești.

Cu ocazia Paștelui Evreiesc, Președinta Maia Sandu s-a adresat cu un mesaj de felicitare: „Dragi membri ai Comunității Evreiești din Republica Moldova, Pesah-ul este una dintre cele mai importante sărbători pentru poporul evreu, aceasta simbolizând libertatea, marele exod din Egipt și eliberarea de sclavie în tradiția evreiască. Pesah-ul este, de asemenea, sărbătoarea primăverii, o perioadă de reînnoire și de noi începuturi”, a spus șefa statului în urarea sa.

De asemenea, Maia Sandu a subliniat că poporul evreu a parcurs un drum lung și anevoios în istoria sa, trecând prin încercări grele: „Provocările timpurilor noastre ne îndeamnă să dăm un exemplu de omenie, solidaritate și să învățăm din lecțiile trecutului. Fie ca această sărbătoare să vă să aducă pace și fericire! Pesah fericit! A Freilichen Pesach! Hag Pesah Sameah!”, a menționat Președinta.

Șefa statului a fost felicitată la rândul său de către membrii comunității cu ocazia Paștelui Evreiesc, aceștia oferindu-i în dar matza, vin coșer și o carte de bucate evreiești.

In this article