Mai mulți tineri vor protesta contra posturilor impuse de separatiști

Doi tineri activiști din Republica Moldova, Grigori Fiodorov din stânga Nistrului și Diana Dereveanco din dreapta Nistrului, planifică să desfășoare vineri, 28 aprilie, un protest împotriva posturilor ilegale...

Doi tineri activiști din Republica Moldova, Grigori Fiodorov din stânga Nistrului și Diana Dereveanco din dreapta Nistrului, planifică să desfășoare vineri, 28 aprilie, un protest împotriva posturilor ilegale instalate de regimul de la Tiraspol de-a lungul liniei administrative cu regiunea transnistreană.

Organizatorii invită oamenii să se alăture mișcării lor pentru a-și demonstra dezacordul față de posturile ilegale prin care este creată o așa- zisă frontieră între malurile Nistrului, posturi ce încalcă articolul 27 al Constituției R. Moldova prin care este garantat dreptul la libertatea de mișcare pe întreg teritoriul țării, transmite breakingnews.md cu referire la zonadesecuritate.md.

Protestul va avea loc la postul ilegal instalat la intrare în orașului Bender/Tighina, în apropiere de satul Varnița din raionul Anenii Noi. Tinerii intenționează, începând cu 28 aprilie, ora 15:45, să desfășoare astfel de manifestații în fiecare zi de vineri, până la eliminarea definitivă a barierelor impuse de administrația separatistă de la Tiraspol.

Grigori Fiodorov a declarat pentru Zona de Securitate că, chiar dacă au trecut mai bine 30 de ani de la instalarea ilegală a barierelor și a devenit o obișnuință, oamenii nu trebuie să se complacă cu existența acestor posturi.

„Aceasta delimitare între maluri nu trebuie să existe, această acțiune reprezintă dorința noastră de a nu avea o frontieră în interiorul țării! Sunt sigur că majoritatea locuitorilor regiune care locuiesc în regiune, dar muncesc sau au diferite activități în afara regiunii sunt intimidați de această delimitare, vedem că autoritățile constituționale la fel s-au resemnat în privința existenței lor și nu mai fac acțiuni concrete de eliminarea a frontierei imaginare, sau chiar dacă se discută rămâne doar la nivelul discuțiilor. Noi însă vrem să le arătăm că nu suntem de acord cu această situație.”

Pe pagina evenimentului este indicat că protestul nu ar fi legat de nicio anumită partid politic, mișcare sau grup și nu primește finanțare de la nicio organizație, structură guvernamentală sau non-guvernamentală.

„Nu uitați să aduceți pancarte și sloganuri care vă sunt aproape de inimă, pentru ca vocea noastră să fie auzită. A venit timpul să luptăm pentru dreptul nostru la libertatea de mișcare și să oprim această vamă ilegală, care împiedică libera circulație în țara păzită de forțele de menținere a păcii ale țării agresoare, propagă corupția și impune taxe ilegale, sponsorizând regimul Șerif. Haideți să ne unim și să construim o țară fără bariere!”

Pentru a fi la curent cu evenimentul din 28 aprilie faceți click aici.

In this article