Ion Ceban: PAS și-a subjugat în totalitate Curtea Constituțională

Domnica Manole ”a fost plecată” din funcția de președinte al Curții Constituționale, iar în locul ei a ajuns o persoană docilă partidului de guvernare, fost membru PAS și...

Domnica Manole ”a fost plecată” din funcția de președinte al Curții Constituționale, iar în locul ei a ajuns o persoană docilă partidului de guvernare, fost membru PAS și avocat al Maiei Sandu. Așa a comentat edilul Ion Ceban alegerea magistratului Nicolae Roșca la conducerea Înaltei Curți în locul Domnicăi Manole.

”Astăzi am văzut că a plecat Domnica Manole, dar eu cred că Domnica Manole ”a fost plecată”, după ce a executat comenzi politice. În locul ei, au pus o persoană afiliată PAS, fost membru PAS, fost membru al Biroului Permanent al PAS, candidat pe lista electorală PAS, fostul avocat al Maiei Sandu. Un cetățean despre care pot să spun multe. Este o altă instituție subjugată complet. Au mai fost din ăștia care au executat comenzi politice, vă aduceți aminte de dl Robu la Procuratura Generală, dl Litvinenco la Ministerul Justiției, care decidea soarta unor instituții în WC. Unde au ajuns, toată lumea vede. Oamenii au fost folosiți în cea mai urâtă formulă”, a declarat Ion Ceban.

Precizăm că pe 23 aprilie 2023 a expirat termenul de trei ani pentru care Domnica Manole a fost aleasă în calitate de președinte al Curții Constituționale. Magistrata putea fi realeasă în această funcție, însă în locul ei a venit colegul ei Nicolae Roșca, judecător la Curtea Constituțională din august 2019.

In this article