Mai mulți socialiști din Bălți părăsesc partidul

Noi plecări din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Mai mulți reprezentanți teritoriali ai formațiunii au părăsit partidul și s-au alăturat Mișcării Pentru Popor și au anunțat că...

Noi plecări din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Mai mulți reprezentanți teritoriali ai formațiunii au părăsit partidul și s-au alăturat Mișcării Pentru Popor și au anunțat că susțin noul proiect politic de stânga anunțat de deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care recent au părăsit PSRM.

Declarațiile semnate de reprezentanții PSRM au fost publicate pe Facebook de către Alexandr Nesterovschi.

„După ce ne-am anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor și crearea unei noi formațiuni politice, ni se alătură noi susținători. Astăzi (n.r. – ieri, 3 aprilie 2023) un număr mare de cetățeni ai țării noastre cu gânduri similare și grijulii au decis să ni se alăture!

Mă bucur foarte mult că cei mai mulți dintre ei sunt vechii mei colegi și prieteni, oameni alături de care de mai bine de 10 ani mergem cot la cot cu un scop comun, cu gânduri la un viitor minunat pentru țara noastră!

Ni s-au alăturat deja la 80% din președinții activi ai organizațiilor teritoriale ale PSRM din municipiul Bălți!

Împreună cu vechii tovarăși și cetățenii grijulii, vom lucra pentru Moldova noastră, vom lupta pentru dreptatea socială, pentru ocrotirea limbii și a istoriei noastre, pentru valorile tradiționale și religioase, pentru neutralitatea și statalitatea noastră!

Împreună vom scăpa de influența externă și vom stabili relații cu toate țările, cu partenerii și prietenii noștri vechi de secole, inclusiv cu Federația Rusă și țările CSI.

Sunt sigur că în viitorul apropiat ni se vor alătura și alți camarazi grijulii și activi! Împreună vom construi un nou viitor luminos pentru noi și copiii noștri! Moldova mai presus de toate!”, a scris Nesterovschi pe Facebook.

Astăzi și-a anunțat plecarea și secretarul executiv al organizației te tineret din Bălți, urmat de un grup de tineri socialiști. 

„Noi, marea echipă a „Gărzii Tinere” a municipiului Bălți, cea mai mare organizație de tineret a orașului, alegem să mergem mai departe și să muncim pentru binele țării noastre, să participăm activ la Mișcarea Pentru Popor, și creăm o nouă organizație de tineret care va fi mereu alături de poporul nostru multinațional din Moldova!”, a scris pe Facebook Nicolai Șicolai.

Anterior, deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat că pleacă din PSRM și se va alătura „Mișcării Pentru Popor”, din care face parte și Partidul Șor. Ulterior, 10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat că părăsesc formațiunea și aderă la Mișcarea coordonată de Ilan Șor. În acest context, Vlad Batrîncea, a declarat că pe parcursul ultimelor opt-nouă luni au avut loc mai multe tentative de corupere a membrilor PSRM pentru ca aceștia să părăsească partidul și să facă declarații în sprijinul unei alte formațiuni.

Pe 25 martie 2023, și Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor, aderând la „Mișcarea Pentru Popor”. Peste câteva zile, deputații neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au anunțat că își creează propriul proiect politic.

Pe 3 aprilie 2023, câțiva primari de la Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și un primar independent din raionul Ocnița, precum și mai mulți lideri ai organizațiilor teritoriale ale socialiștilor din același raion au anunțat că aderă la Mișcarea Pentru Popor.

Deputatul BCS Vasile Bolea a infirmat scenariul unei posibile rupturi a partidului. Deputatul a mai precizat că în spatele parlamentarilor care au părăsit PSRM s-ar afla Partidul Șor.

In this article