Guvernul a ajustat regulamentul privind concediul de maternitate

Guvernul a ajustat regulamentul care permite femeii însărcinate să ia și salariu, și indemnizație dacă continuă să muncească în ultimele săptămâni de sarcină. „Prin aceste ajustări ne propunem...

Guvernul a ajustat regulamentul care permite femeii însărcinate să ia și salariu, și indemnizație dacă continuă să muncească în ultimele săptămâni de sarcină.

„Prin aceste ajustări ne propunem să asigurăm respectarea dreptului la indemnizația de maternitate inclusiv pentru femeile însărcinate care aleg să-și continue activitatea și în perioada concediului de maternitate”, a declarat ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, transmite breakingnews.md cu referire la IPN.

Prin noile modificări promovate, indemnizația de maternitate poate fi calculată din venitul unuia dintre soții asigurați, care va determina o valoare mai mare a acestei indemnizații. Calcularea indemnizației din salariul soțului va fi posibilă doar dacă acesta confirmă că are un stagiu total de cotizare de cel puțin trei ani sau un stagiu de cotizare de cel puțin nouă luni realizat în ultimele 24 de luni premergătoare datei acordării concediului de maternitate.

In this article