Mai mulți primari din Găgăuzia au anunțat că întrerup colaborarea cu PSRM

Mai mulți primari din Găgăuzia au semnat o declarație comună, în care anunță despre întreruperea cooperării cu Partidul Socialiștilor. Drept motiv al acestei decizii aleșii locali au invocat...

Mai mulți primari din Găgăuzia au semnat o declarație comună, în care anunță despre întreruperea cooperării cu Partidul Socialiștilor. Drept motiv al acestei decizii aleșii locali au invocat „apatia sau acțiunile prea timide” ale PSRM în lupta împotriva abuzurilor guvernării PAS. Ei consideră că este nevoie de consolidarea întregii opoziții în lupta împotriva dezmățului autorităților și sărăciei.

Semnatarii declarației comune menționează că nu pot să rămână indiferenți față de creșterea prețurilor, care a afectat întreaga populație. „Nu putem să reacționăm calm la păstrarea tarifelor pentru resursele energetice, care au bătut toate recordurile, în timp ce pe piața mondială prețurile s-au micșorat de câteva ori. Aceste și multe alte probleme au un impact serios și asupra comunităților locale”, precizează primarii din Găgăuzia.

De asemenea, ei amintesc de faptul că reprezentanții PSRM vizitează Găgăuzia doar în campaniile electorale și nu au realizat niciun proiect în autonomie. Anterior, mai mulți deputați, președinți de raion, primari, consilieri municipali, orășenești și sătești, precum și lideri ai organizațiilor teritoriale au anunțat despre părăsirea PSRM, din cauza poziției șovăielnice a conducerii formațiunii în raport cu abuzurile guvernării.

In this article