Mai multe arme și muniții ridicate în cadrul unor percheziții desfășurate în orașul Vulcănești

Procuratura UTA Găgăuzia, anunță despre efectuarea mai multor perchiziții în diferite locații din or. Vulcănești, autorizate în cadrul unei cauze penale, în care sunt vizați foști membri ai...

Procuratura UTA Găgăuzia, anunță despre efectuarea mai multor perchiziții în diferite locații din or. Vulcănești, autorizate în cadrul unei cauze penale, în care sunt vizați foști membri ai unei formațiuni paramilitare existente în partea de Sud a Republicii Moldova, în perioada anilor 1992-1993.

Urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, efectuate de către angajații Direcției investigații Sud a INI, în comun și sub conducerea Procuraturii UTA Găgăuzia, Oficiul Vulcănești, la data de 25.01.2023 au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții deținute ilegal, și anume: două arme cu țeavă lisă; un pistol de model „Perfecte”; trei încărcătoare pentru pistol „Macarov”, două încărcătoare pentru mitralieră „Kalașnicov”; peste 1 400 de cartușe; cutii cu praf pentru încărcarea cartușelor; o baionetă; cutii cu alice; cutii cu capsule pentru cartușe; aparat pentru încărcarea cartușelor și alte mecanisme.

La moment, sunt efectuate acțiuni de urmărire penale în scopul stabilirii circumstanțelor în care armele și munițiile menționate au fost dobândite, inclusiv acțiuni procesuale de stabilire a scopului păstrării acestora, precum și persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Urmare a bunurilor ridicate, Procuratura UTA Găgăuzia a pornit urmărirea penală, pe faptul păstrării ilegale a armelor și munițiilor, de către mai multe persoane (art. 290 alin. (2) din Codul penal).

In this article